Fetaostbiffar med pepparsås och pressad potatis!

Ingredienser
  • 800 g nötfärs
  • 2 dl mjölk
  • 3 msk potatismjöl
  • 1-1,5 dl hackad bladpersilja
  • 1-2 msk ajvar
  • 1-2 msk oxfond
  • 3/4 pkt fetaost
  • en skvätt soya
  • salt, svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma sedan till ca 12 st biffar. Bryn biffarna snabbt på båda sidorna så att de får lite färg, lägg dem sedan i en ugnsfast form eller plåt.
  3. Efterstek biffarna mitt i ugnen i ca 15 min tills de är genomstekte
 
 
Världens godaste Pepparsås
1/2 msk krossad peppar (rosépeppar och grönpeppar använde jag!)
1 charlottenlök
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 köttbuljongtärning
Gör så här: Fräs peppar och löken i smöret på medelhög värme. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite.