Linsbiffar med morotstzatsiki och ugnsbakadpotatis

Ingredienser:

Biffar
250 g röda linser
1 ägg
1 gullök
3 msk potatismjöl
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
Olja till stekning


Morots tzatziki
2 dl matlagningsyoghurt
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt


Ugnsbakad potatis
4 stora potatis
Olja till stekning
Salt att strö över vid servering

 

Gör så här

  1. Skölj linserna och koka mjuka i vatten. Häll över i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
  2. Hacka löken fint och stek den mjuk i lite olja på svag värme.
  3. Blanda alla ingredienser till smeten och rör om ordentligt. Låt gärna smeten stå en

    stund innan du steker biffarna.

  4. Dela potatisen, lägg på lätt oljad plåt och rosta i ugnen på 225 grader ca 20 minuter.

  5. Strö lite salt över vid servering

  6. Klicka ut linssmeten i stekpanna med lite olja och platta ut till biffar. Stek dem vackert gyllene i färgen på medelvärme.

  7. Blanda yoghurt med riven morot och pressad vitlök. 
    Smaksätt med salt.