Bräkt kassler med paprikasås

och detta med kokt potatis och sugarsnap!
Underbart gott och en snabb och smidig vardagsmaträtt!
 
900 g potatis
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 2 tsk fond)
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
500 g skivad kassler
1 förp frysta sugarsnaps (à 200 g)
 
Så här gör du:
Koka potatisen med eller utan skal. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i hälften av oljan. Tillsätt buljong, vatten och matlagningsgrädde. Koka sakta ca 10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer. Koka upp, red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaksätt med salt och peppar. Bräck kasslerskivorna i resterande olja. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen. Servera kassler med paprikasås, ärter och kokt potatis.