Nutella och jordgubbsbollar

Chokladbollssmeten

  • 100 g Rumsvarmt smör el margarin
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk kakao
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker

Fyllning

  •  Nutella
  • Jordgubbar

Garnering

  • Kokos, pärlsocker eller hackade jordnötter

  1. Börja med att klicka ut 20 stycken teskedsstora klickar av nutella på ett bakplåtspapper och låt stå i frysen i minst två timmar.
  2. Gör sedan chokladbollssmeten genom att blanda alla ingredienserna till en jämn smet och låt stå i kylen i minst 30 minuter.
  3. Ta ut nutellan ur frysen och täck klickarna med smeten och rulla till bollar så att nutellan täcks helt.
  4. Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller hackade jordnötter. Låt stå i kylen innan servering