Vegetarisk lasagne

Ingredienser

  • Röd sås
  • 2 morötter
  • 2 zucchini
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 dl vispgrädde (jag hade matlagningsgrädde och det funkade fint)
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • blad från 1/2 kruka basilika
  • Fyllning
  • 250 g fryst bladspenat
  • 200 g fetaost
  • 8-10 lasagneplattor
  • 150 g riven ost att strö över
  • Instruktioner

    1. Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem. Hacka även chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.
    2. Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager röd sås och riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera med färsk rucolasallad.