Grekisk pyttipanna
Fläskfilé ca 1 kg
1,8 kg fast potatis
1 röd paprika
1 gul paprika
1 rödlök
Tomater
Fetaost
Marinad:
1-1½ dl olivolja
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 ½ tsk sambal oelek
2 msk soja
Gör så här
Skär fläskfilén i mindre bitar och lägg i marinaden över natten.
Smörj en långpanna. Klyfta potatisen (ska täcka botten) Salta,
Ställ in i ugn 220 grader i ca 10 min.
Strö över fläskfilén och marinaden + paprikorna i strimlor och löken i klyftor.
Överst lägger du skivade tomater och fetaost i kuber.
In i ugnen igen ca 35 - 40 min.
Servera med den kalla såsen och en sallad
Smörj en långpanna. Klyfta potatisen (ska täcka botten) Salta,
Ställ in i ugn 220 grader i ca 10 min.
Strö över fläskfilén och marinaden + paprikorna i strimlor och löken i klyftor.
Överst lägger du skivade tomater och fetaost i kuber.
In i ugnen igen ca 35 - 40 min.
Servera med den kalla såsen och en sallad
