Munkar

MUNKAR Ca 15 st
 
Du behöver:
 
1 ägg
1 dl socker
2 msk smör
1 dl mjölk
1 ½ tsk bakpulver
5 dl mjöl
frityrolja
strösocker
 
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med mjölken. Blanda vetemjöl och bakpulver in en bunke och vänd sedan ner i degen. Ta ur degen ur bunken och knåda den på mjölat underlag. Dela upp degen i jämnstora bitar, ca 15-20 stycken. 
 
Rulla bollar som du sedan gör ett håll i, snurra degen runt ditt finger tills du har ett ganska stort hål. har du ett för litet håll så kommer det jäsa ihop när du friterar dem.
 
Fritera sedan några munkar åt gången o den oljan som är ca 170-180 grader. Har du ingen fritös kan du använda en kastrull och en hushållstermometer, men ha INTE fläkten igång när du gör detta, av säkerhetsskäl! Fritera tills dem är gyllene på båda sidor. Lägg munkarna på hushållspapper för att rinna av, rulla i socker. Klart!
 
 

Kommentera här: