Kålpudding
Vitkål
- 1 kg vitkål
- 2 msk olja
- 2 msk sirap
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 gul lök
- 500 g blandfärs
- 1 ägg
- 2 msk japansk soja
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk konc kalvfond
- 1 msk sirap
- 1/2 tsk salt
- 2 krm peppar
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vitkål: Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns.
- Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
- Färs: Skala och riv löken fint. Blanda löken och färsen med övriga ingredienser.
- Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Lägg på färsen och täck med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
- Till servering: Servera med rårörda lingon och kokt potatis
