Kålpudding

Vitkål
  • 1 kg vitkål
  • 2 msk olja
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Färs
  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk japansk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 msk sirap
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vitkål: Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint. Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns.
  3. Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, salt och svartpeppar.
  4. Färs: Skala och riv löken fint. Blanda löken och färsen med övriga ingredienser.
  5. Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form. Lägg på färsen och täck med resterande kål. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  6. Till servering: Servera med rårörda lingon och kokt potatis
 

Kommentera här: