Grekisk pyttipanna

Gör så här:
  • 1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar
  • 2. Skär fläskfilen i skivor.\n Lägg i köttet i marinaden och låt marinera i minst 6 timmar - gärna över natten.
  • 3. Blanda alla ingredienser till såsen (krydda efter behag)och låt den stå kallt till servering.\n \n Så här långt kan du förbereda.
  • 4. Skala potatisen och skär den i klyftor. Om man vill sätta in hela rätten samtidigt i ugnen är det bra att förkoka potatisen ca 5 min i kastrull. \n Annars får man sätta in potatisen i ugnen en stund före man blandar i det övriga.
  • 5. Sätt ugnen på 225°.\n Lägg potatisen i en långpanna. Häll över köttet och marinaden och rör om.
  • 6. Strimla rödlök, paprika, tomater och zucchini efter tycke och smak. Lägg grönsaker ovanpå potatis- och köttröran.
  • 7. Ställ långpannan i mitten av ugnen tillaga i ca 25-30 min.
  • 8. Lägg tärnad fetaost över den varma gratängen.\n Servera med en kall sås.\n
  • 9. Om man vill går det även bra att använda kycklingfile, eller varför inte använda både kyckling- och fläsk-file.




Kommentera här: