Grekisk pyttipanna
Gör så här:
- 1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar
- 2. Skär fläskfilen i skivor.\n Lägg i köttet i marinaden och låt marinera i minst 6 timmar - gärna över natten.
- 3. Blanda alla ingredienser till såsen (krydda efter behag)och låt den stå kallt till servering.\n \n Så här långt kan du förbereda.
- 4. Skala potatisen och skär den i klyftor. Om man vill sätta in hela rätten samtidigt i ugnen är det bra att förkoka potatisen ca 5 min i kastrull. \n Annars får man sätta in potatisen i ugnen en stund före man blandar i det övriga.
- 5. Sätt ugnen på 225°.\n Lägg potatisen i en långpanna. Häll över köttet och marinaden och rör om.
- 6. Strimla rödlök, paprika, tomater och zucchini efter tycke och smak. Lägg grönsaker ovanpå potatis- och köttröran.
- 7. Ställ långpannan i mitten av ugnen tillaga i ca 25-30 min.
- 8. Lägg tärnad fetaost över den varma gratängen.\n Servera med en kall sås.\n
- 9. Om man vill går det även bra att använda kycklingfile, eller varför inte använda både kyckling- och fläsk-file.

