Italiensk pastagratäng
Ingredienser
4 portioner
- 280 g pasta
- 1 stor gul lök
- 1 ganska liten aubergine
- 1 stor paprika
- 200 g små champinjoner
- olivolja att steka i
- 200 g salami i tunna skivor eller i hel bit, gärna italiensk
- 1 1/2 tsk rosmarin
- 1 1/2 tsk timjan
- 3 dl lättcreme fraiche tomat och basilika
- 2-3 stora tomater
- 1 dl riven ost
Servering
- sallad
Så här gör du
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Hacka löken och skär auberginen i 3 mm tjocka skivor. Skär paprikan i bitar och halvera champinjonerna.
- Stek grönsakerna i olivolja, se speciellt till så att auberginen är genomstekt annars blir det inte gott.
- Skär salamin i små bitar. Varva pasta, lök, aubergine, paprika, champinjoner, salami, rosmarin, timjan och crème fraiche i en smord ugnsfast form.
- Skär tomaterna i skivor och lägg dem ovanpå. Strö på osten.
- Gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter. Servera gratängen med en sallad.
