Italiensk pastagratäng

Ingredienser

 4 portioner
  • 280 g pasta
  • 1 stor gul lök
  • 1 ganska liten aubergine
  • 1 stor paprika
  • 200 g små champinjoner
  • olivolja att steka i
  • 200 g salami i tunna skivor eller i hel bit, gärna italiensk
  • 1 1/2 tsk rosmarin
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 3 dl lättcreme fraiche tomat och basilika
  • 2-3 stora tomater
  • 1 dl riven ost

Servering

  • sallad

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Hacka löken och skär auberginen i 3 mm tjocka skivor. Skär paprikan i bitar och halvera champinjonerna.
  2. Stek grönsakerna i olivolja, se speciellt till så att auberginen är genomstekt annars blir det inte gott.
  3. Skär salamin i små bitar. Varva pasta, lök, aubergine, paprika, champinjoner, salami, rosmarin, timjan och crème fraiche i en smord ugnsfast form.
  4. Skär tomaterna i skivor och lägg dem ovanpå. Strö på osten.
  5. Gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter. Servera gratängen med en sallad.


Kommentera här: