Kycklingfilé med pinjenötter och mozarella

2-3 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2-3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
½-1 tsk sambal oelek
1-2 tsk paprikapulver
salt och peppar
1 röd paprika
1 pkt mozarella
2-3 msk pinjenötter

1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfiléerna på hälften, så att dom blir tunnare skivor. Lägg dessa i botten av en gratängform.
3. Vispa ihop creme fraiche och grädde. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.
4. Ha i paprikapulver, tomatpuré och sambal. Vispa ihop till en sås och häll den över kycklingen.
5.Skär paprikan i bitar och strö över den. Fördela mozarellan på toppen.
6. Gratinera gratängen mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera gärna så att kycklingen är klar. Strö över pinjenötter innan servering.

Servera med pasta eller valfri potatis



Kommentera här: