Kycklingrulle med currydressing
2 port
2 libabröd
300 g kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk currypulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk neutral olja
1 kruka krispsallad
1 bit gurka
1 tomat
Currydressing:
1 dl mini crème fraiche, 5%
2 msk lätt majonnäs
1 msk mango chutney
1 pressad vitlök
1 tsk currypulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
1 Blanda samman samtliga ingredienser till dressingen och ställ kallt fram till serveringen.
2 Dela kycklingen i munstora bitar.
3 Grovhacka löken och pressa vitlöken.
4 Fräs currypulver, paprikapulver, sambal, salt och peppar i oljan i en het stekpanna några sekunder.
5 Tillsätt kyckling och lök, stek tills kycklingen är genomstekt ca 10 minuter.
6 Hacka sallad, gurka och tomat.
7 Fördela, sallad, tomat och kyckling mitt på libabröden och ringla över dressingen.
8 Rulla ihop bröden och slå in kycklingrullarna i aluminiumfolie.
9 Servera genast!
