Kycklinggryta och citronpaj




Gjorde en urgod kycklinggryta i min slökokare idag och den gick hem i ett nafs!

Ingredienser

4 dl kokosmjölk

3 matskedar röd currypasta

1 matsked fisksås

1 matsked socker

1 tesked salt

1/2-1 tesked krossad rödpeppar

4 kycklingbröst

3 klyftor vitlök, hackade

2 morötter, skalade och hackade

1 stor gullök, hackad

1 bit ingefära (cirka 2-3 cm), skalad och finhackad

1 röd paprika, skivad på längden

2 dl kinakål, skivade

1 dl basilikablad, hackade

1 dl färsk koriander, hackade

1 matsked limejuice (koncentrat)

 

Så här gör du

I Slow Cookern, rör ner kokosmjölken, currypastan, fisksåsen, socker, salt och rödpeppar

Lägg ner kyckling, vitlök, morötter och ingefäran i Slow Cookern. Rör om blandningen och täck över kycklingen.

Sätt på locket och tillaga på HIGH i 2 1/2 timmar eller på LOW i 4 timmar.

Öppna sedan på locket och lägg ner paprikan och kinakålen. Sätt på locket och tillaga på HIGH i 30 minuter eller på LOW i 1 timme.

Lägg ner basilikan, koriander och limejuicen precis innan serveringen.

Servera med jasminris!


Kommentera här: