Segmjuk jordgubbskaka
ägg1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
ca 24 jordgubbar (beroende på storlek)
ev. 1 msk strösocker
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Lägg jordgubbarna på smeten och strö eventuellt över lite strösocker. (Dela jordgubbarna i mindre bitar om de är stora).
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Pudra över florsocker före servering. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter

1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
ca 24 jordgubbar (beroende på storlek)
ev. 1 msk strösocker
