Biskvier i långpanna
Biskvier i långpanna (20 x30 cm)
bottnar:
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
fyllning:
100 g mjölkchoklad
250 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
topping:
200 g mörk choklad
Riv mandelmassan på rivgärn och blanda ner äggvita och socker. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form med bakplåtspapper. In i ugnen 12-15 min, 175 C, till de fått lite färg. Låt svalna helt.
Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den sedan svalna lite. Vipsa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt. Rör ner chokladen i krämen. Häll detta över mandelbottnen och låt kallna. Smält chokladen till täcket och låt svalna. Häll den över den kalla kaka och ställ kallt. Skär sedan kakan i rutor