Kebabgryra med ris vitlökssås och pizzasallad

Galet osmickrande bild på denna maträtt nen funkar kanon här hemna både för vuxna och barn. 

6 portioner Kebabgryta
600 g kebabskav
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 paprikor av valfri färg (jag har en röd och en grön)
2 pkt krossad tomat (ca 400 g styck)
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1 köttbuljongtärning eller salt
Svartpeppar
Ris

Gör såhär:
Hacka lök och paprika i strimlor, finhacka vitlöksklyftan. Hetta upp lite olja och stek grönsakerna under omrörning tills de mjuknar och får lite färg. I en separat stekpanna steker du kebaben tills den får färg. Vissa kebab kan innehålla mycket fett och släppa ifrån sig olja under stekning. Lyft bort kebaben utan att få med den överflödiga oljan.  Blanda kebaben med de stekta grönsakerna. Häll över krossad tomat, tomatpuré, vatten och alla kryddor. Låt koka upp, sänk värmen och låt puttra utan lock i ca 20-25 min. Smaka av och krydda eventuellt mer. Om du vill ha en krämig gryta kan du tillsätta 2-3 dl grädde eller cremé fraiche och låta grytan puttra i ytterligare 10-15 min, jag kör min gryta utan. Servera med ris, bröd eller pasta och en klick yoghurt.





Kommentera här: