Aloo gobi Aloo gobi - indisk gryta med blomkål och potatis Aloo gobi

Du behöver

  • 400 g fast potatis, i stora tärningar
  • blomkålshuvud, i buketter och stora tärningar
  • stor gul lök, i tunna skivor
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk mild chilipeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk korianderpulver
  • 400 g finkrossade tomater (1 burk)
  • gröna chilifrukter
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 lime
  • 1 kruka koriander, finhackad
  • salt och peppar
  • neutral rapsolja att steka i

Till servering

  • basmatiris
  • naanbröd
  • mango chutney
  • matyoghurt 10 %

Gör så här

  1. Hetta upp generöst med olja i en traktörpanna. Stek potatisen hastigt på hög värme till den fått lite färg. Ställ åt sidan. Stek blomkål på samma sätt.
  2. Häll lite mer olja i pannan och stek löken tills den mjuknat och är lite brynt. Tillsätt vitlök och ingefära och låt steka med i 1 minut. Tillsätt koriander, chilipeppar, gurkmeja och generöst med svartpeppar och en nypa salt.
  3. Häll i tomater, kärna ur grön chili och skär i tunna strimlor. Lägg i den puttrande såsen tillsammans med potatis och låt koka i 5 minuter under lock. Tillsätt sedan blomkål och 1 dl vatten och låt alltsammans koka till det blir mjukt, ca 7-8 minuter.
  4. Strö över garam masala, pressa över lime och smaka av med ev mer salt. Strö över koriander och servera genast med basmatiris, naanbröd, mango chutney och en klick yoghurt.

Kommentera här: