Hawaii gratäng med ris
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 1 burk ananasskivor (à 576 g)
- 1 msk olja
- salt
- peppar
- 1 msk curry
- ca 500 g kassler
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl chilisås
- 1 dl riven ost
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Dela, skölj och skär purjolöken i tunna strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Häll av ananasen.
Fräs purjolök och paprika i oljan, salta och peppra och krydda med curry. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.
Skär kasslern i skivor. Varva kassler och ananas på grönsakerna.
Sås: Vispa grädden och blanda den med chilisås.
Bred såsen över kasslern och ananasen, strö över osten och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen
Servera kasslern med ris och sallad.
