Stifado med klyftpotatis


- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 800 g grytbitar av nöt
- 1 msk rapsolja
- 400 g krossade tomater
- 2 köttbuljongtärningar
- 1 tsk socker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk oregano
- 2 lagerblad
- 1 kanelstång
- 1 krm mald nejlika
- 1 dl syltlök
- salt
- svartpeppar
Gör så här
Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken.
Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett tag. Häll i krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter buljongtärningar, socker, rödvinsvinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika. Koka upp och skumma av fett och slaggprodukter. Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet).
Lägg i avrunnen syltlök och krydda med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis och en fetaostsallad.