Stifado med klyftpotatis



  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 800 g grytbitar av nöt
  • 1 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 tsk socker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk oregano
  • 2 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • 1 krm mald nejlika
  • 1 dl syltlök
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken.
Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett tag. Häll i krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter buljongtärningar, socker, rödvinsvinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika. Koka upp och skumma av fett och slaggprodukter. Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet).
Lägg i avrunnen syltlök och krydda med salt och peppar.
Servera med klyftpotatis och en fetaostsallad.

Kommentera här: