Stekt halloumi
Tillagning
Grillade rotfrukter:
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Skala och skär sötpotatis, rödbetor, palsternacka och morot i mindre bitar.
- 3. Skala och riv ingefära och vitlök.
- 4. Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök. Rosta i ugn ca 30- 35 min.
Basilikadipp:
- 1. Skölj basilikan. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer.
Sallad:
- 1. Skölj salladen och paprikan och dela dem i mindre bitar.
Stekt halloumi:
- 1. Skär halloumin i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek halloumin på båda sidor tills de fått fin gyllenbrun färg.
- 2. Ta ut rotfrukterna och blanda upp med sallad och paprika. Lägg upp på ett fat och lägg de stekta halloumiskivorna över. Servera med basilikadipp.
Kommentera här: