Grillade rotfrukter med Halloumi och basilikadip


Basilikadipp

Grillade rotfrukter

Sallad

Stekt halloumi

  • 1 msk olivolja
  • 2 förpackning Halloumi


Tillagning

Grillade rotfrukter:

  • 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  • 2. Skala och skär sötpotatis, rödbetor, palsternacka och morot i mindre bitar.
  • 3. Skala och riv ingefära och vitlök.
  • 4. Massera in alla rotfrukter ordentligt med olja, honung, salt, peppar, ingefära och vitlök. Rosta i ugn ca 30- 35 min.

Basilikadipp:

  • 1. Skölj basilikan. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa ihop till en slät sås med hjälp av en stavmixer.

Sallad:

  • 1. Skölj salladen och paprikan och dela dem i mindre bitar.

Stekt halloumi:

  • 1. Skär halloumin i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek halloumin på båda sidor tills de fått fin gyllenbrun färg.
  • 2. Ta ut rotfrukterna och blanda upp med sallad och paprika. Lägg upp på ett fat och lägg de stekta halloumiskivorna över. Servera med basilikadipp.


Kommentera här: