Indisk Daal
Indisk daal
- 1 st gul lök
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 msk färsk ingefära
- 1 st röd chili
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk garam masala
- 1 tsk torkad gurkmeja
- 200 gram torkade röda linser
- 100 gram körsbärstomater
- 6 dl vatten
- 2 dl kokosmjölk
- 2 msk grönsaksbuljong
- 1 tsk salt
- 130 gram bladspenat
- 2 krm salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 st lime
Topping
- 4 msk sötmandel
- 1 kruka(or) färsk koriander
- 4 msk turkisk yoghurt
Tillagning
- 1. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skölj och finhacka chili.
- 2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, ingefära och chili med garam masala och gurkmeja. Tillsätt röda linser, hela körsbärstomater, vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och salt. Koka upp och låt grytan sjuda på låg värme i ca 15-20 min. Rör om med jämna mellanrum så att inte linserna bränner vid.
- 3. Tillsätt spenat i grytan och smaka av med salt, peppar och limesaft.
