Röd linsgryta med citron yoghurt
- 1 st röd chilifrukt
- 1 st gul lök(ar)
- 2 st vitlöksklyfta(or)
- 2 msk olivolja, extravergine
- 4 msk tomatpuré
- 4 dl röda linser, okokta
- 2 tärning(ar) grönsaksbuljong, vid behov, välj glutenfri
- 1 l vatten
- 1 tsk spiskummin, malen
- 1 st lagerblad
Yoghurt
- 2 dl yoghurt, turkisk
- 1 st vitlöksklyfta(or), pressad
- salt
- 1 tsk citronskal, rivet
- 1 tsk Citron, pressad
- peppar
Tillagning
- 1. Kärna ur chilin. Skala lök och vitlök.
- 2. Finhacka dessa och fräs någon minut i oljan. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa med en stund.
- 3. Tillsätt vatten, linser, buljongtärning, spiskummin, lagerblad, salt och peppar. Koka 20 minuter.
- 4. Blanda ihop yoghurt, vitlök, salt och peppar, citronskal och saft.
- 5. Servera soppan med citronyoghurten.
