Chorizo och potatisgratäng

Ingredienser

 4 portioner
  • 10 medelstora potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 4 chorizokorvar
  • 3 dl vispgrädde
  • salt & malen svartpeppar
  • 1 ⁄2 ask cocktailtomater
  • salviablad, eventuellt

Tillbehör

  • blandad sallad
  • 2 dl matyoghurt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen och löken tunt. Kärna ur och strimla paprika. Skär korven i centimetertjocka skivor.
  3. Blanda allt i en skål och flytta över i en ugnsform. Häll över grädden och strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. ta ut formen, halvera tomaterna och strö dem och salviabladen över gratängen. Sätt in i ugnen igen, i ytterligare cirka 20 minuter.
  4. ta ut gratängen och servera med sallad, matyoghurt 

Kommentera här: