Chorizo och potatisgratäng
Ingredienser
4 portioner
- 10 medelstora potatisar
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 4 chorizokorvar
- 3 dl vispgrädde
- salt & malen svartpeppar
- 1 ⁄2 ask cocktailtomater
- salviablad, eventuellt
Tillbehör
- blandad sallad
- 2 dl matyoghurt
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva potatisen och löken tunt. Kärna ur och strimla paprika. Skär korven i centimetertjocka skivor.
- Blanda allt i en skål och flytta över i en ugnsform. Häll över grädden och strö över salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter. ta ut formen, halvera tomaterna och strö dem och salviabladen över gratängen. Sätt in i ugnen igen, i ytterligare cirka 20 minuter.
- ta ut gratängen och servera med sallad, matyoghurt
