Kycklingfile Piccata
Ingredienser
2 stora kycklingfiléer2 dl vetemjöl
2 ägg
100 g riven lagrad grevé
1 dl ströbröd
Sås (minsta mått, sås är gott):
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
2 fint hackad vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
1 msk hackad persilja
Saften från 1/2 citron
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Skär kycklingfilen på tvären en gång så att var bit blir två tunnare. Smält smöret i stekpannan under tiden som du förbereder första kycklingfilébiten.
Vänd filen först i mjölet, sen i det tillvispade ägget och slutligen i blandningen av ströbröd, riven greve samt lite svartpeppar. Stek varje filés sida tills den fått färg, någon minut alltså.
Såsen rör du lätt ihop i en kastrull, den blir ganska rinnig. Vill du ha den fastare gör endast en ytterst lätt redning på den. Smaka dig fram med sambal oeleken och vitlöken och citronen. Såsen är gudomlig i sig och personligen gillar jag när den tar i lite.
Servera med pressad potatis eller ris samt en grönsallad.
Vänd filen först i mjölet, sen i det tillvispade ägget och slutligen i blandningen av ströbröd, riven greve samt lite svartpeppar. Stek varje filés sida tills den fått färg, någon minut alltså.
Såsen rör du lätt ihop i en kastrull, den blir ganska rinnig. Vill du ha den fastare gör endast en ytterst lätt redning på den. Smaka dig fram med sambal oeleken och vitlöken och citronen. Såsen är gudomlig i sig och personligen gillar jag när den tar i lite.
Servera med pressad potatis eller ris samt en grönsallad.