Isterband med mjölkstuvade potatis

  • 900 gram kokt potatis av fast sort
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller flytande margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • Muskotnöt
  1. Skala ev. potatisarna eller putsa och skrubba dem bara om de har fint tunt skal.
  2. Koka potatisarna. Små potatisar (du kan dela större) kokar mjuka på ca 20-25 minuter. Stora potatisar kokar mjuka på upp mot 30 minuter. Känn med en potatissticka eller gaffel om de är klara.
  3. Stuvningen kan du göra under tiden potatisen kokar: smält fett i en panna med höga kanter. Rör ut mjölet och tillsätt under omrörning mjölken och låt koka några minuter under omrörning på svag värme.
  4. Smaka under tiden av såsen med salt,vitpeppar och muskotnöt. Håll varm.
  5. Häll av potatisen och Vänd i potatisarna i stuvningen
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Den stuvade potatisen är klar att servera.

Jag väljer alltid att koka mina isterband då det smakar bättre enligt mig!