KRÄMIG KORV OCH POTATISGRYTA KRÄMIG KORV OCH POTATISGRYTA KRÄMIG KORVGRYTA

600 g korv av valfri sort

6 mellanstora potatisar

1 lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl vitt vin (jag köper alkoholfritt på ICA)
2 msk tomatpure
4 msk ketchup
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0.5 msk frysta örter (finns att köpa små kartonger i frysdisken på ICA)
2 tsk paprikapulver
salt och peppar

Gör så här:

1) Skala och dela potatisen i mindre bitar. Häll i vatten i en kastrull och låt potatisen koka tills den är nästan klar.

2) Ta bort "skinnet" på falukorven, dela den i mindre bitar. Stek i rikligt med smör. Salta och peppra. Hacka löken fint och ha i den också, pressa i vitlöksklyftan med. Stek runt tills löken mjuknat helt.

3) Häll i vinet och låt det reducera (koka in) lite. Häll i tomatpure, ketchup, paprikakrydda och örter. Häll sedan på grädde och mjölk.

4) Koka upp ordentligt. Ta av potatisen och häll av den. Häll sedan i potatisen i korvgrytan. Låt den puttra med tills den är helt klar. Servera med grönsallad t ex.