Marohns homeburger med caesarstyle-dressing ( första gången test, betyg kommer senare!)
- 400 g nötfärs
- 200 g tärnad bacon, mixad (ej för finmixad, ca färsstorlek)
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk salt
- 4 skivor edamerost
- 1 tomat, skivad
- 0,25 rödlök, skivad
- 6 romansallad, grovstrimlade
- 4 max hamburgerbröd (Frisco)
- 8 stora potatisar, klyftade
- 0,5 dl parmesan, riven
- 0,5 vitlöks-creme fraiche
- 3 msk parmesan, riven
- 1 krm svartpeppar
- Ketchup
Gör så här
- Koka potatisklyftor försiktigt i saltat vatten (koka ca 4 minuter efter att potatisen kokat upp), häll av.
- Blanda färs, mixad bacon, rökta paprikapulvret och salt. Dela på fyra och forma till 4 stycken hamburgare, stek i panna och lägg upp på fat. Lägg på osten.
- Fritera potatisen i olja, häll av och salta. Gör iordning sallad, rödlök och tomat och lägg upp på ett fat.
- Blanda riven parmesan med vitlöks-crème fraiche och krydda med svartpeppar efter tycke och smak.
- Värm hamburgarna i ugn eller i mikrovågsugn, lägg mellan bröden. Servera med klyftpotatis, såser och grönsaker vid sidan om så gästen själv får välja.
Denna bild är lånad då vi inte hunnit laga det ännu!