Marohns homeburger med caesarstyle-dressing ( första gången test, betyg kommer senare!)

  • 400 g nötfärs
  • 200 g tärnad bacon, mixad (ej för finmixad, ca färsstorlek)
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 4 skivor edamerost
  • 1 tomat, skivad
  • 0,25 rödlök, skivad
  • 6 romansallad, grovstrimlade
  • 4 max hamburgerbröd (Frisco)
  • 8 stora potatisar, klyftade
  • 0,5 dl parmesan, riven
  • 0,5 vitlöks-creme fraiche
  • 3 msk parmesan, riven
  • 1 krm svartpeppar
  •   Ketchup
  1. Koka potatisklyftor försiktigt i saltat vatten (koka ca 4 minuter efter att potatisen kokat upp), häll av. 
  2. Blanda färs, mixad bacon, rökta paprikapulvret och salt. Dela på fyra och forma till 4 stycken hamburgare, stek i panna och lägg upp på fat. Lägg på osten.
  3. Fritera potatisen i olja, häll av och salta. Gör iordning sallad, rödlök och tomat och lägg upp på ett fat. 
  4. Blanda riven parmesan med vitlöks-crème fraiche och krydda med svartpeppar efter tycke och smak.
  5. Värm hamburgarna i ugn eller i mikrovågsugn, lägg mellan bröden. Servera med klyftpotatis, såser och grönsaker vid sidan om så gästen själv får välja.
 
 Denna bild är lånad då vi inte hunnit laga det ännu!