Mina barn hatar verkligen fisk
upps! Idag gör jag ett nytt försök för att försöka få dom att ändra sig!
Håller tummarna att jag kan hitta någon fiskrätt som faller mina damer i smaken!
Ingredienser
400 g torskfile1 purjolök
1 rödlök
1 solo vitlök
220 g krossade tomater
6 champinjoner
2 dl crème fraiche
1 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
6 potatisar
1 ägg
1-2 dl mjölk
50 g margarin
Salt
Vitpeppar
Citronpeppar
Gör så här
Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Tillsätt ägget, margarin och varm mjölk lite i taget . Vispa med elvisp och smaka av med salt och peppar. Låt moset svalna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form. Skiva och lägg i det halvtinade fiskblocket. Salta och peppra fisken.
Hacka purjolök, rödlök och champinjoner och lägg över fisken
Blanda crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek, hackad vitlök och krossade tomater i en skål.
Häll blandningen över fisken.
Krydda med citronpeppar.
Smörj en mindre form och spritsa i potatismoset.
Ställ in bägge formarna 25 minuter i ugnen.
Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Tillsätt ägget, margarin och varm mjölk lite i taget . Vispa med elvisp och smaka av med salt och peppar. Låt moset svalna.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form. Skiva och lägg i det halvtinade fiskblocket. Salta och peppra fisken.
Hacka purjolök, rödlök och champinjoner och lägg över fisken
Blanda crème fraiche, grädde, tomatpuré, sambal oelek, hackad vitlök och krossade tomater i en skål.
Häll blandningen över fisken.
Krydda med citronpeppar.
Smörj en mindre form och spritsa i potatismoset.
Ställ in bägge formarna 25 minuter i ugnen.