- 600 g falukorv i skivor
- 2 äpplen, ej för syrliga
- 2 gula lökar
- smör till stekning
- 100 g riven västerbottensost
- 1 msk plockad timjan
- 2 dl mjölk
- 1 msk vetemjöl
- 25 g smör
- 2 tsk dijonsenap
- 200 g sockerärtor
Så här gör du
- Stek falukorven gyllene i smör.
- Tärna äpplena och tag bort kärnhuset, tärna löken.
- Stek äpple och lök mjukt i smör.
- Sås: Fräs mjöl och timjan i smör i 1 minut, tillsätt mjölken och koka ihop till fin sås
- Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
- Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen.
- Gratinera i ugn 225 grader i 10 minuter.
- Servera med mos och sockerärtor