Ugnsbakad falukorv med mos



 
  • 600 g falukorv i skivor
  • 2 äpplen, ej för syrliga
  • 2 gula lökar
  • smör till stekning
  • 100 g riven västerbottensost
  • 1 msk plockad timjan
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 25 g smör
  • 2 tsk dijonsenap
  • 200 g sockerärtor

Så här gör du

  1. Stek falukorven gyllene i smör.
  2. Tärna äpplena och tag bort kärnhuset, tärna löken.
  3. Stek äpple och lök mjukt i smör.
  4. Sås: Fräs mjöl och timjan i smör i 1 minut, tillsätt mjölken och koka ihop till fin sås
  5. Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen.
  7. Gratinera i ugn 225 grader i 10 minuter.
  8. Servera med mos och sockerärtor