Fetaostbiffar med pepparsås och pressad potatis!
Ingredienser
- 800 g nötfärs
- 2 dl mjölk
- 3 msk potatismjöl
- 1-1,5 dl hackad bladpersilja
- 1-2 msk ajvar
- 1-2 msk oxfond
- 3/4 pkt fetaost
- en skvätt soya
- salt, svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma sedan till ca 12 st biffar. Bryn biffarna snabbt på båda sidorna så att de får lite färg, lägg dem sedan i en ugnsfast form eller plåt.
- Efterstek biffarna mitt i ugnen i ca 15 min tills de är genomstekte
Världens godaste Pepparsås
1/2 msk krossad peppar (rosépeppar och grönpeppar använde jag!)
1/2 msk krossad peppar (rosépeppar och grönpeppar använde jag!)
1 charlottenlök
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 köttbuljongtärning
Gör så här: Fräs peppar och löken i smöret på medelhög värme. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite.
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 köttbuljongtärning
Gör så här: Fräs peppar och löken i smöret på medelhög värme. Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och tomatpuré. Låt såsen sjuda 8-10 minuter tills den tjocknat lite.