Linsbiffar med morotstzatsiki och ugnsbakadpotatis
Ingredienser:
Biffar
250 g röda linser
1 ägg
1 gullök
3 msk potatismjöl
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 tsk salt
Olja till stekning
Morots tzatziki
2 dl matlagningsyoghurt
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
Ugnsbakad potatis
4 stora potatis
Olja till stekning
Salt att strö över vid servering
Gör så här
- Skölj linserna och koka mjuka i vatten. Häll över i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
- Hacka löken fint och stek den mjuk i lite olja på svag värme.
- Blanda alla ingredienser till smeten och rör om ordentligt. Låt gärna smeten stå en
stund innan du steker biffarna.
-
Dela potatisen, lägg på lätt oljad plåt och rosta i ugnen på 225 grader ca 20 minuter.
-
Strö lite salt över vid servering
-
Klicka ut linssmeten i stekpanna med lite olja och platta ut till biffar. Stek dem vackert gyllene i färgen på medelvärme.
-
Blanda yoghurt med riven morot och pressad vitlök.
Smaksätt med salt.