Ingredienser
- 800 g nötfärs
- 1 gul lök, grovt riven
- 1 stort ägg
- 0,5 dl pofiber
- 0,5 dl tomatsås
- 1 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk oregano
- 1 msk soja
- Fyllning:
- 100 g salami, strimlad
- 1 kruka basilika, grovhackad
- 1 dl färskost
- 2 msk soltorkade tomater, finhackade
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.
- Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen och smeta ut på köttfärsplattan. Rulla ihop.
- Lägg i ugnsform och gärna grönsaker eller rotfrukter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.
- Ta vara på skyn och vispa upp med lite grädde mer kalvfond och vitpeppar om så önskas och red av såsen. Till detta serverade jag en klyftpotatis