Fikadax på jobbet och då bjöd jag på denna. Den är som rubriken lyder en redig hållkäften kaka. Mastig och helg underbar.
Ingredienser
Tillagning
- 1. Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned socker och ägg, därefter de torra ingredienserna.
- 2. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20x35 cm.
- 3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 min.
- 4. Ta ut och vänd upp kakan på ett smörpapper.
- 5. Till toppingen, blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
- 6. Koka 10-15 min under omrörning till 118-120 grader.
- 7. Ta från värmen och rör ned smöret klickvis.
- 8. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in den i kylskåpet för att stelna ordentligt.
- 9. Skär sedan i små godbitar på 3x3 cm.