Whisky sås Wiskysås Wiskysås
- 2 schalottenlökar
- ca 1 msk smör
- 4 msk whisky
- 2 msk koncentrerad grönsaksfond
- 2 dl vatten
- 2-3 dl vispgrädde
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk strösocker
- maizenaredning
- salt
- peppar, nymalen
- 0,5-1 tsk kinesisk soja
Whiskysås
Finhacka löken och fräs mjukt i smör utan att det får färg. Tillsätt 2 msk whisky, fond, vatten, grädde, tomatpuré och socker. Låt det småkoka ihop en stund. Tillsätt 1-2 msk whisky, och ett par stänk soja, smaka er fram och red ev. av såsen med maizena
Finhacka löken och fräs mjukt i smör utan att det får färg. Tillsätt 2 msk whisky, fond, vatten, grädde, tomatpuré och socker. Låt det småkoka ihop en stund. Tillsätt 1-2 msk whisky, och ett par stänk soja, smaka er fram och red ev. av såsen med maizena