Laxgryta

500 g Laxfilé
100 g Soltorkade Tomater
100 g Salladslök
65 g Färsk bladspenat
3 dl Vispgrädde
0.5 dl Vatten
1 msk Olivolja
1 msk Fiskfond Buljong
0.5 msk Vitvinsvinäger
0.5 tsk Salt Fint
2 krm Svartpeppar
1 st klyftor Vitlök Vanlig

GÖR SÅ HÄR:

1. Skär laxfilén i 8 st kuber. Krydda med salt och peppar runt om. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn laxbitarna hastigt runt om så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur laxbitarna och lägg på en tallrik.

2. Skala och riv vitlök. Fräs vitlöken mjuk i lite ny olja i stekpannan. Tillsätt grädde, fiskfond och vitvinsvinäger i pannan och låt såsen sjuda i 5 min.

3. Sila av oljan från de soltorkade tomaterna. Skölj och finstrimla salladslöken. Tillsätt soltorkade tomater, hälften av salladslöken och spenat i gräddsåsen. Späd med vatten om såsen känns för tjock och låt puttra i 2 min. Smaka av med salt och peppar.

4. Lägg laxbitarna i såsen och låt de puttra i såsen i 2 min. Strö över resten av salladslöken.

Servera laxen med potatis