Dåligt med blogginlägg!
4 kycklingfileér
Marinad:
1 dl rapsolja
4 msk grillkrydda
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 tsk soja
Sås:
Marinad från lergryta.
2 dl crème fraiche alt. grädde
Gör så här
Lägg lergrytan i blöt minst 10 minuter. Blanda marinaden. Lägg kycklingfileérna i lergrytan. Pensla kycklingfileérna med marinaden.
Ställ in lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ timer på 20 minuter.
Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och vänd på
kycklingfileérna, ev. låt dem byta platser i lergrytan (De som ligger i mitten tar annars längre tid att tillreda och de i ytterkant kan bli torra i kanten).
Ställ in lergrytan i ugnen igen. Ställ timer på 20 minuter igen. Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och kontrollera om kycklingfileérna är klara (genom att göra ett snitt i den tjockaste). Om de ej är klara, ställ in i ugn ytterligare 10 minuter.
SÅS:
Sila av marinaden från lergrytan ned i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche. Låt koka upp. Smaka av med ev. mer av kryddorna.
Serveras med ris och en god sallad.
Detta är en stående favorit hos mina barn!