Dåligt med blogginlägg!
4 kycklingfileér
Marinad:
1 dl rapsolja
4 msk grillkrydda
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 tsk soja
Sås:
Marinad från lergryta.
2 dl crème fraiche alt. grädde
Gör så här
Lägg lergrytan i blöt minst 10 minuter. Blanda marinaden. Lägg kycklingfileérna i lergrytan. Pensla kycklingfileérna med marinaden.
Ställ in lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ timer på 20 minuter.
Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och vänd på
kycklingfileérna, ev. låt dem byta platser i lergrytan (De som ligger i mitten tar annars längre tid att tillreda och de i ytterkant kan bli torra i kanten).
Ställ in lergrytan i ugnen igen. Ställ timer på 20 minuter igen. Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och kontrollera om kycklingfileérna är klara (genom att göra ett snitt i den tjockaste). Om de ej är klara, ställ in i ugn ytterligare 10 minuter.
SÅS:
Sila av marinaden från lergrytan ned i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche. Låt koka upp. Smaka av med ev. mer av kryddorna.
Serveras med ris och en god sallad.
Detta är en stående favorit hos mina barn!
Tack för tipset! Det lät jättegott, får testa den här hemma.