Smörgåstårta à la club sandwich

  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1/2 grillad kyckling
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 9 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
  • 200 g färskost av philadelphiatyp (rumsvarmt)
  • 1/2 dl körsbärstomater (gärna gula och röda)
  • rucola till garnering
 
  1. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka det.
  2. Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar. Hacka de soltorkade tomaterna.
  3. Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
  4. Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3–4 timmar.
  5. Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
  6. Garnera med halva tomater och rucola.
 
 
 
 
 

Kommentera här: