Kyckling i lergryta med hasselbackspotatis!

 

Ingredienser

4 kycklingfileér

Marinad:
1 dl rapsolja
4 msk grillkrydda
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 tsk soja

Sås:
Marinad från lergryta.
2 dl crème fraiche alt. grädde

 

Gör så här

Lägg lergrytan i blöt minst 10 minuter. Blanda marinaden. Lägg kycklingfileérna i lergrytan. Pensla kycklingfileérna med marinaden.

Ställ in lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ timer på 20 minuter.

Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och vänd på 
kycklingfileérna, ev. låt dem byta platser i lergrytan (De som ligger i mitten tar annars längre tid att tillreda och de i ytterkant kan bli torra i kanten).

Ställ in lergrytan i ugnen igen. Ställ timer på 20 minuter igen. Efter 20 minuter, tag ut lergrytan och kontrollera om kycklingfileérna är klara (genom att göra ett snitt i den tjockaste). Om de ej är klara, ställ in i ugn ytterligare 10 minuter.

SÅS:
Sila av marinaden från lergrytan ned i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche. Låt koka upp. Smaka av med ev. mer av kryddorna. 

Servera med en god sallad funkar lika bra med potatis i alla dess former eller ris!

 

 

Kommentera här: