Hemmagjord kebab
Kebaben:
600g köttfärs + 300g fläskfärs (eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs)
1 msk potatismjöl
1 tsk vitlökspulver
1 msk kycklingfond
1,5 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
2 tsk salt
Gör såhär:
Blanda ihop 600 gram blandfärs med 300 gram fläskfärs. Tillsätt potatismjöl, fond och kryddor. Forma smeten till en rulle ca 5 cm i diameter. Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle. Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaft och fett kan rinna ut. Lägg rullen på en ugnsplåt. Stek i 3 timmar i 100 grader. Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme. Ställ kallt i kylen. Skär remsor med en osthyveln (se till att den är vass). Värm på kebaben i stekpanna på låg värme i lite olja. Servera med t.ex pommes frites, sallad och kebabsås!
Gjorde sedan en sås på naturell lättyoughurt vitlök sambal och italiensk salladskrydda och serverade detta med pommes och sallad, gurka,jalapenos och fetaost!
Fick högsta betyg av barnen och av oss vuxna!
Simpelt lätt och jätte gott helt enkelt!



Men mumms :)