Kludda/Lufsa

Det här behöver du :
12 stora potatisar
5 dl gräddmjöl 50 % – 50 %
3 dl vetemjöl
1 ägg
salt och peppar
500 gram rimmat fläsk / eller sidfläsk
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader, Smörj och mjöla en ugnsform ( jag hade den djupa ugnsformen till ugnen )
Finriv den råa potatisen i en bunke, antingen supertunt eller med lite större rivjärn ( det är en smaksak) Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg till en smet i en annan bunke, salta och peppra ner i smeten, men tänk på att även fläsket är ganska salt. Blanda sedan detta med potatisen. Sidfläsket kan du välja att antingen skvia lite och fördela ut både i botten ellet toppen på potatiskakan. Eller så gör du den tradionella och breder ut dem över potatiskakan. In i ugnen och grädda i cirka en timme – beroende på hur tjock lufsan är.
Servera med lingon och kanske lite ovispad grädde.