Bräckt kassler



 

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1/2 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 2 tsk fond)
  • 1 dl vatten
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar,paprikapulver samt lite sambal
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 500 g skivad kassler
  • 1 förp frysta sugarsnaps (à 200 g)

Så här gör du

 

  1. Koka potatisen med eller utan skal.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs grönsakerna i hälften av oljan. Tillsätt buljong, vatten och matlagningsgrädde. Koka sakta ca 10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer. Koka upp, red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaksätt med salt,peppar,paprikapulver samt sambal
  4. Bräck kasslerskivorna i resterande olja. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera kassler med paprikasås, ärter och pressad potatis.

Kommentera här: