Bräckt kassler

Ingredienser
- 900 g potatis
- 1 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olja
- 1/2 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 2 tsk fond)
- 1 dl vatten
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar,paprikapulver samt lite sambal
- 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
- 500 g skivad kassler
- 1 förp frysta sugarsnaps (à 200 g)
Så här gör du
- Koka potatisen med eller utan skal.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs grönsakerna i hälften av oljan. Tillsätt buljong, vatten och matlagningsgrädde. Koka sakta ca 10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer. Koka upp, red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Smaksätt med salt,peppar,paprikapulver samt sambal
- Bräck kasslerskivorna i resterande olja. Värm ärterna enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera kassler med paprikasås, ärter och pressad potatis.