Falsk fläskfilé het aijvarsås

Ingredienser

    Fläskfilén:

    • 500 g fläskfärs
    • 1 msk Aromatkrydda
    • Svartpeppar till kryddning
    • Smörklick till stekning

    Sås:

    • 2,5-3 dl matlagningsgrädde
    • 5-6 msk Ajvar relish
    • 1-2 tsk sambal oelek (beroende på vilken styrka man vill ha)
    • 1 stor hackad vitlöksklyfta eller 2 små
    • En skvätt soja för färg och sälta

    Övriga ingredienser:

    • 1 st strimlad paprika, (färg efter tycke och smak)
    • Ost för gratinering

    Gör så här

    Förbered "fläskfilén" ett par timmar före.

    Blanda fläskfärsen med aromaten. Lägg köttblandningen i en fryspåse/ plastfolie och forma det till en avlång filé. Frys in den ett par timmar innan tillagning.

    Sätt på ugnen på ca 200-225 grader.

    Ta ut den halvfrusna "filén" och skiva den i ca 1,5 cm skivor. Peppra dem på ena sidan. Fräs på dessa på båda sidor så de får lite stekyta. Lägg dem i en ugnssäker form.

    Strö över den strimlade paprikan.

    Blanda ihop ingredienserna till såsen i en skål/bunke och häll över filé-bitarna toppa med skivad eller riven ost.

    Gratinera ca 20-30 minuter så att såsen har kokat ihop sig och ytan har fått färg.

    Kommentera här: