Oxrullader ala farmor style
4 lövbiffar, ca 500 g
8 baconskivor
1/2 kruka persilja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
Gräddsås
3 dl vatten
2 msk köttfond
1/2 msk soja
3 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
1. Om lövbiffarna är stora, dela dem i två delar. Lägg en baconskiva under varje lövbiff och lite persilja på varje köttskiva.
2. Rulla ihop köttet till rullader och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna på hög värme i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Gräddsås: Häll vatten, fond och soja i stekpannan, lägg i rulladerna och låt sjuda tills tandpetarna kan lossas lätt Ta upp rulladerna ur buljongen.
4. Blanda grädde och mjöl till en redning och vispa ner i buljongen. Koka upp såsen under omrörning. Lägg tillbaka rulladerna och sjud 5 minuter. Salta och peppra. Ta bort tandpetarna och strö över persilja. Servera rulladerna med ugnsstekta potatisklyftor, tomat- och löksallad samt gelé.