Ingredienser
Röd sås2 morötter2 zucchini2 gula lökar2 vitlöksklyftor1/2 röd chili1 msk olja1 burk krossade tomater (400 g)1 dl vispgrädde (jag hade matlagningsgrädde och det funkade fint)2 tsk salt1/2 tsk socker1 krm nymalen svartpepparblad från 1/2 kruka basilikaFyllning250 g fryst bladspenat200 g fetaost8-10 lasagneplattor150 g riven ost att strö överInstruktioner
- Skala morötterna och skär dem i korta stavar och zucchinin i bitar. Skala lök och vitlök och hacka dem. Hacka även chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross, grädde, morötter, zucchini, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt strimlade basilikablad.
- Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Tina spenaten (krama ut all vätska) och strö över hälften av den och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager röd sås och riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i 25 minuter. Servera med färsk rucolasallad.