- Pasta till 4-6 port
- 1 msk smör
- 1 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 150 g riven, färsk parmesanost
- Ev. salt
- 200 g parmaskinka i tunna skivor
- 400 g tomater
- Olivolja
- 2-3 vitlöksklyftor
- Flingsalt
- Ev Pesto
Så här gör du
- Lägg parmaskivorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen på 150 grader i ca 30 min.
- Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjöl. Späd med matlagningsgrädde och vispa medan det tjocknar något.
- Vispa ner osten och fortsätt vispa till osten smält.
- Smaka eventuellt av med lite salt.
- Skär tomaterna i små bitar lägg över vitlöksskivor och ringla på olivolja och strö över flingsalt.
- Koka pasta och häll över den krämiga ostsåsen. Servera med de frasiga parmachipsen och tomaterna
- Toppa med pesto om så önskas